Grof Amber Ale

ALK 5,5% | IBU 23

Blaga gorčina, pun okus i zagasita crvenkasta, jantarna boja. Prirodno bez konzervansa, nefiltrirano, nepasterizirano, refermentirano u boci s jestivim talogom kvasca.

Product description

Kao što su negdašnji vladari i vlastelini čvrstom rukom djelovali na puk, tako se i ovaj Amber Ale ističe svojom umjerenom jačinom i konzervativnom notom. Blagom gorčinom i punim okusom te zagasitom crvenkastom, jantarnom bojom, iako nenametljivo, ono ipak plijeni pažnju i nudi više nego ste očekivali, oslikavajući karakter grofa Julija Jankovića (1820. - 1904.), istaknutog političara, velikog župana Požeške županije, umjerenog konzervativca koji je unutar tadašnje vrlo složene političke situacije u Hrvatskom saboru zagovarao hrvatske interese i ravnopravnost naroda.


Julije Janković rođen je u Pakracu od majke grofice Eleonore Pejačević - Virovitičke i oca Izidora pl. Jankovića, posljednji je grof iz obitelji Janković koja je više od stoljeća, počevši od 1860. godine, u posjedu imala vlastelinstva. Pakrac, Daruvar, Sirač i Stražeman. Veliki dio svog bogatstva Julije je podijelio u dobrotvorne svrhe, a s posebno se isticao u osnivanju i darivanju kulturnih i prosvjetnih ustanova.  

You may also be interested in these products

Jesi li stariji od 18 godina?

Da bi posjetio našu stranicu, moraš biti punoljetan.

Nažalost, ne možeš pristupiti stranici. Pričekaj dok ne napuniš 18 godina.