Grof Amber Ale

ALK 5,5% | IBU 23

Amber Ale zagasite crvenkaste boje koji se ističe punim okusom, blagom gorčinom i konzervativnom notom. Do izražaja dolazi posebno bogato tijelo kroz kombinaciju čak četiri vrste slada.  

Opis proizvoda

Kao što su negdašnji vladari i vlastelini čvrstom rukom djelovali na puk, tako se i ovaj Amber Ale ističe svojom umjerenom jačinom i konzervativnom notom. Blagom gorčinom i punim okusom te zagasitom crvenkastom, jantarnom bojom, iako nenametljivo, ono ipak plijeni pažnju i nudi više nego ste očekivali, oslikavajući karakter grofa Julija Jankovića (1820. - 1904.), istaknutog političara, velikog župana Požeške županije, umjerenog konzervativca koji je unutar tadašnje vrlo složene političke situacije u Hrvatskom saboru zagovarao hrvatske interese i ravnopravnost naroda.

Julije Janković rođen u Pakracu od majke grofice Eleonore Pejačević - Virovitičke i oca Izidora pl. Jankovića, posljednji je grof iz obitelji Janković koja je više od stoljeća, počevši od 1760. godine, u posjedu imala vlastelinstva. Pakrac, Daruvar, Sirač i Stražeman. Veliki dio svog bogatstva Julije je podijelio u dobrotvorne svrhe, a posebno se isticao u osnivanju i darivanju kulturnih i prosvjetnih ustanova.

Jesi li stariji od 18 godina?

Da bi posjetio našu stranicu, moraš biti punoljetan.

Nažalost, ne možeš pristupiti stranici. Pričekaj dok ne napuniš 18 godina.